woensdag 8 mei 2013

Losse draadjes

Mijn kussenhoes was af. Ik had een vrij weekend voor de boeg, vriend was out of town,  ik had veel haaktijd en net nieuwe wolletjes gekocht. Maar niks lukte!

Ik probeerde dit patroon om te kijken of het iets is voor een volgend kussen, maar het was niet naar mijn zin. Net als dit leuke patroon voor de Somalia granny square niet helemaal lukte en ook mijn eerste poging om konijntje Pluis te haken ging niet zoals ik dat wilde.

Na al die mislukte werkjes wilde ik echt iets afmaken! Er slingerden allerlei kleine haakwerkjes door mijn huis, zoals de bloemen van Valerie en dus besloot ik eerst orde op zaken te stellen en dan nog eens na te denken over wat en hoe verder.


Ik verzamelde de bloemen van de Flower Power en haakte er een slinger van.

Vervolgens de bloemetjes van Ellebel, ook die hebben nu een plekje.

Toen bedacht ik me dat ik deze halve granny square deken nog had rondslingeren.


Mijn eerste haakwerk met een totaal willekeurige kleurencombinatie. Van de ene op de andere dag raakte ik de kleuren helemaal beu en had ik geen zin meer om verder te gaan. Vandaag keek ik met andere ogen, wat zal ik met al die gehaakte grannys doen? I know! Kussenhoesjes.

Ik haalde het dekentje weer uit elkaar zodat ik vier keer negen grannys overhield.

     Vervolgens haakte ik om ieder vierkant twee randjes stokjes

    om ze daarna weer aan elkaar te haken.


Langzamerhand laat ik mijn haaksporen na in huis. Maar nu ben ik echt klaar, dus moet ik wel aan iets nieuws beginnen. En die poes? Die blijkt net zo´n haakliefhebster als ik!

2 opmerkingen: