vrijdag 29 november 2013

Halve granny sjaalZoals in de reacties al opgemerkt was: de komende tijd heb ik hier geen sjaal nodig want we gaan hier de zomer in.


En toch had ik veel plezier bij het maken van mijn eerste sjaal. Er komt vast een dag waarop ik hem goed gebruiken kan. Ik koos voor dit model sjaal omdat ik niet goed wist hoeveel ik uit de bol wol zou halen en met deze driehoekige sjaal kon ik ophouden of doorgaan zolang ik wilde. Met het randje ben ik wel tien keer overnieuw begonnen: een schulprandje, een bolletjesrandje, alleen maar lossen... ik kwam er niet uit. Uiteindelijk koos ik voor gewone stokjes met nog een extra rand vasten en dat was precies naar mijn zin!

Ik vond een gewillig model in een van medewerksters, Jhenny, ze wilde wel even showen. Uiteraard heb ik het alpaca exemplaar van te voren wel even in een sopje uitgewassen. Het ´natuurlijke´ geurtje is er nu zo goed als uit en de doek valt nog soepeler.Op de foto is het niet zo goed te zien, maar de rand is donkerrood, niet roze.

Nu gauw mijn grannydeken afmaken, want vanaf januari is er weer een gaaf nieuw project bij één van mijn Facebookgroepjes: een Crochet Along met als resultaat een strependeken. Iedere week komt er het patroon van een aantal strepen. Daar krijg je toch zin in! Wie doet er nog meer mee? Check hier voor meer info. 

Fijn weekend!  


7 opmerkingen:

 1. Wat is hij mooi geworden en wat een leuk idee die crochet along. Dankjewel voor het delen.
  Jij ook een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is mooi geworden. Zucht.....21 graden en op weg naar de zomer, heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie omslagdoek. De kleur die je gekozen hebt, vind ik erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hola!
  Perdón por no escribir en holandés, pero me emocionó la idea de que hablas español. Yo soy una chica mexicana viviendo en Holanda.
  Tu blog es muy bonito. Las tiendas de hilos son tan coloridas, ha de ser encantador verlo.
  Los colores en tu trabajo con el crochet son muy atractivos. Me gusta!
  Saludos!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola! Gracias por tu respuesta y tus cumplidas de mi blog. Mientras que vivo aqui he aprendido el español pero creo que todavia no es suficiente bueno para escribier mi blog. Talvez deberia :-) No me imagino como sera Holanda para una Mexicana. Chaucito!

   Verwijderen
  2. Es muy frío y mojado, ahora mismo más brrrr
   Pero por un lado me encanta el clima holandés por que así puedo sentarme a tejer durante horas sin remordimiento.
   Nos estamos leyendo pronto :)

   Verwijderen
  3. Jeje si Sandra, esto extraño aqui a veces. Si hay sol todo el dia me siento mal estar adentro con mis lanas, lo mejor seria mover mi crochet afuera :-) Buen Sinterklaas hoy!

   Verwijderen