maandag 10 maart 2014

Liebster Award - wat je nog niet wist over mij

Nou, wat leuk! Ben ik zomaar genomineerd voor de Liebster Award en wel door mijn blogvriendin van OokNuenDan Komt ´ie dan!

Zo werkt het:
• De liebster award is bedoeld voor bloggers met minder dan 200 bloglovin volgers.
• Je moet "11 facts about me" delen.
• Je moet degene die jou genomineerd heeft linken in je blogpost.
• Je moet de 11 vragen beantwoorden van degene die jou genomineerd heeft.
• Kies 10 nieuwe bloggers die jij wilt nomineren en link ze in je blogpost.
• Stel 11 nieuwe vragen op voor de bloggers die jij genomineerd hebt.
• Laat een comment achter op de blogs die jij wilt nomineren

Eerst dan maar die elf feitjes over mij.
1. Sinds meer dan vijf jaar woon ik in Bolivia en mensen hier denken altijd dat ik Duits ben. Grrrr, wat heb ik daar een hekel aan! Ik ben Ne-der-lands!

2. Ik blijf maar de herhalingen van Sex and the City kijken, ook al haat ik het dat de uitzendingen zijn overgesynchroniseerd in het Spaans en heb ik ze allemaal al honderd keer gezien.

3. Ik drink graag een glas (koude) melk na het tandenpoetsen. Soms eet ik er stiekem koekjes bij. En héél soms doe ik dat in bed.

4. Mijn favoriete boek en film is The time travellers wife. Zowel het boek als de film zijn intrigerend, geweldig mooi en ontroerend.

5. Ik ben waarschijnlijk de enige persoon op de wereld die Harry Potter, The Lord of the Rings, alles met vampieren en Glee vreselijk vind.

6. Wat ik naast vrienden en familie het meest mis aan Nederland is het fietsen, de goede douche, de december gezelligheid, rosé, de AH, Hema en tijdschriften. Ik neem altijd speculaaskruiden en kerriekruiden mee terug.

7. Ik heb een koffiebarretje op het plaatselijke vliegveld en neem altijd iets te haken mee voor het geval het rustig is.

8. Ik háát vuurwerk en ben niet gecharmeerd van de muziek van Mariachis (mexicaanse bandjes met grote sombreros en van die trompetmuziek)

9. Ik heb eindeloze bewondering voor vrouwen die altijd op hakken lopen. Zou ik ook graag doen maar dat trek ik gewoon niet, ik hou het vaak bij gympen.

10. Hier in Bolivia heb ik pas écht leren koken: zonder pakjes en zakjes. Ik maak bijvoorbeeld bitterballen, pindakaas en kruidenkaas gewoon zelf.

11. Ik heb schoenmaat 38 en dat is maar goed ook, want veel groter worden hier geen vrouwenschoenen verkocht.

Dan de tien vragen van haar aan mij.

1. Waar kennen wij jou van? Jullie kennen me van deze weblog Wonen in de Wolken, waarop ik schrijf over het leven in Bolivia en mijn nieuwste hobby: haken. Ik heb het Wonen in de Wolken genoemd omdat we hier op 2800 meter hoogte wonen.

2. Wat is voor jou het meest dierbare voorwerp in je huis?
Wauw, dat is een moeilijke vraag want er zijn meerdere voorwerpen die me dierbaar zijn. Voornamelijk dingen die zijn meegekomen uit Nederland, zoals een oude teddybeer en foto's.

3. Waar ben je het meeste trots op?
Ik ben trots op het nieuwe bestaan dat ik heb opgebouwd in een land dat ver van mijn wortels ligt; zowel geografisch, maar ook qua leven, taal en gebruiken. Ik beheers de taal tot in de puntjes en heb leren omgaan met de voor- en nadelen van een leven als Nederlander in het buitenland.

4. Laat een foto zien van het mooiste dat je ooit hebt gemaakt. Het mooiste wat ik ooit heb gemaakt moet nog komen, want daar ben ik nú mee bezig. Maar het is een verrassing voor iemand en dus laat ik het lekker niet zien! Wel zijn er natuurlijk andere dingen die ik mooi vindt, zoals mijn granny square deken die ik vorig jaar maakte.

5. Wat is je favoriete voertuig? Ik denk dat mijn favo voertuig de trein is, lekker relaxed met een boekje of naar buiten kijken. Helaas hebben we hier geen treinen!

6. Ben je sportief? Nee, en wat zou ik graag sportief zijn! Ik zit liever op de bank met een haakwerkje.

7. Welk blog krijgt volgens jou te weinig aandacht en moeten we eigenlijk allemaal eens lezen? Ook al ben je geen muziekliefhebber, deze blogster van My favorite song of the day zoekt iedere dag een muziekclip die bij haar stemming past. Veel ´o ja´ momenten!

8. Wie zou je voor een dag willen zijn? Dat is moeilijk! Ik heb het best naar mijn zin als mezelf :-) Maar als ik moest kiezen, een man, een player, een vrouwenfreak met veel vriendinnen. Om te kijken hoe die nu écht over vrouwen denkt.

9. Wat staat er boven aan je to-do-lijstje ?
Twee olifantjes afhaken voor een bestelling, de vloer dweilen, de was opvouwen, een schattig Boliviaans truitje opsturen naar een vriendin die binnenkort bevalt en een feestje dit weekend.

10. Wat zou je doen als je 12 miljoen had ? Wat zou ik níet doen? Een mooi, niet al te groot huis kopen met een tuin, en alles volledig naar mijn smaak laten inrichten. Stoppen met werken, me toeleggen op schrijven, creativiteit en vrijwilligerswerk en genoeg geld hebben voor een relaxed leven. Een hond nemen en regelmatig reisjes kunnen maken (ook vaker naar Nedeland) zonder zorgen over vrije dagen en budget.

11. Op wie ben je wel eens jaloers? Mensen die alles netjes voor elkaar hebben: mooi huisje - groen boompje - leuk beestje.

Wie o wie ga ik nomineren? Wat was het moeilijk om te nomineren, want de meeste blogs die ik lees hebben een groter publiek dan 200 volgers. Ik hou me dus niet helemaal aan de tien..

1. Channiekes scraps and cards.
2. Ambers creaties
3. Dinaz Design
4. Friemel en Tinus
5. Riannes Haaksels


Als laatste mijn vragen voor de genomineerden:

1. Van wie was je vroeger fan waar je nu liever niet meer aan herrinnerd wilt worden?
2. Wat is je favoriete feestdag en waarom?
3. Wat hoop je dat jou lezers bijblijft van je blog?
4. Wat is je droomberoep? Wat zou je dagelijks doen als je geen rekening hoefde te houden met tijd, betaling of realistische verwachtingen?
5. Wat is je verborgen kwaliteit? (iets wat je stiekem eigenlijk heel goed kunt, maar waar weinig mensen vanaf weten)
6. Wie uit je naaste omgeving bewonder je en waarom?
7. Hoe zie je zelf over tien jaar?
8. Wat voor eetgewoontes heb je overgenomen van je ouders?
9. Welke (haak) projecten staan er boven aan je lijstje?
10. Wat is de meest aantrekkelijke eigenschap van je partner?
11. Wat hoop je later ooit van jezelf in je kinderen terug te zien en wat vooral niet?

Nou dat was het dan! Leuk om te doen en ik ben benieuwd naar de opvolging op de rest van de blogs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten