woensdag 5 maart 2014

Het liep allemaal anders....

Hebben jullie het gehoord van het ongeluk tijdens carnaval? Ik kreeg wat ongeruste berichtjes, maar gelukkig zijn wij helemaal ok en hebben we ondanks alles een mooi weekend gehad.

Wij hebben veel meegekregen van de loopbrug die is ingestort, we waren zelfs de eerstvolgende dansgroep achter het ongeluk. Natuurlijk hadden we eerst niet in de gaten dat het om zo´n serieus ongeluk ging, maar na uren wachten op de route natuurlijk wél. Toen het na lange tijd nog niet duidelijk was of er verder gedanst zou worden of niet, zijn we weggegaan. Uiteindelijk is het carnaval hervat, maar alles met een flinke vertraging.


Het ongeval is hier nog steeds groot nieuws. Inmiddels is er een vijfde persoon om het leven gekomen en daarmee de vierde muzikant van een van de grootste en bekendste bands van Oruro: de Poopoo. Nu wordt er gezocht om de verantwoordelijken en de vingers wijzen vooral in de richting van de vrouwelijke burgemeester van Oruro.

Zondag hebben we ´gewoon´ kunnen dansen in de optocht en wat was het een geweldige belevenis! Veel enthousiaste toeschouwers, mooi weer, goede muziek en mooie pakken. Super om mee te maken. Mijn pak was groot en zwaar en is eigenlijk vooral voor mannen bedoeld, maar het was goed te doen. Op blauwe bovenarmen en wat spierpijn na dan :-)


Gelukkig hadden we verder aardig wat tijd om de rest van de dansgroepen te zien. De meest spectaculaire groep die voorbijkwam, waren de Urus. Zij hadden een geweldige choreografie met vuur!

Nu gaan we weer over op het normale leven en dat is hoog tijd! Ik ben genomineerd voor de Liebster Award door Nuendan, dus dat in mijn volgende blogje. En nou niet denken dat ik alleen maar feestjes vier hier, ik haak lekker verder. Ook daarover gauw meer!

2 opmerkingen:

  1. Gelukkig gaat alles goed met je. Ik moest nog aan je denken toen ik het hoorde. Tjee, wat moet dat een raar idee zijn, dat je er zo dicht bij was. Groetjes Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje wat heftig. Gelukkig gaat alles goed met je.

    BeantwoordenVerwijderen