zondag 20 juli 2014

Bruiloftskrans - My crochet wedding wreath

Een beetje stil is het hier wel, maar dat heeft een goede reden: we zijn sinds begin deze maand op vakantie in Nederland. En wat is het heerlijk om weer even écht thuis te zijn en te relaxen. Iedere dag een heerlijke douche met 100% water garantie, overal schone wc's (mét toiletpapier!) en lekkere bruine bammetjes, bitterballen en dropjes.

We hadden een goede reden voor deze reis. Behalve dat ons laatste bezoek aan Nederland alweer twee jaar geleden was, stond begin juli de bruiloft van mijn broertje gepland. En dáár wilde ik het even over hebben...


 
Weten jullie het geheime project nog waar ik mee bezig was? Het was een geheim voor het bruidspaar en dus kan ik het nu onthullen: het is een gehaakte bruidskrans.
Via Pinterest en Google zijn veel voorbeelden te vinden van seizoenskransen, maar ik heb niks kunnen vinden speciaal voor een bruiloft. Daarom hieronder een kleine uitleg over mijn werkwijze.
 
En paar maanden van te voren ben ik begonnen met het haken van de roosjes en heb er met tussenpozen steeds groepjes bij gemaakt. Het patroon voor het bloemetje komt van een diagram wat ik een tijd geleden eens ergens op internet had gevonden. Ik maakte er tussen de 35 en 40 in drie kleuren en ik werkte ze af met een soort pareltje in het midden.  Hét perfecte bloemblaadje vond ik bij Atelier Valerie. Ik maakte iets meer blaadjes dan bloemen in een lichte groene kleur. 
Ik omwikkelde een piepschuimen krans met mooi ongeveer tien meter breed, wit lint. Veel kransen zijn omgehaakt, maar dat heb ik niet gedaan omdat ik hem toch vrij vol wilde zetten met bloemen. Het lint heb ik aan de achterkant vastgezet met speldjes zonder kop. Met die speldjes heb ik de rest vastgezet. De bloemetjes en blaadjes verdeelde ik over de krans.
 
 
 
 
 
Het bruidspaar maakt het helemaal af! De vogeltjes zijn van Grietje Karwietje, ik heb er een bruid en bruidegom van gemaakt.
 


 
Omdat ik ruim van te voren begonnen ben en steeds kleine beetjes heb gedaan, voelde het niet als een groot haakproject. De blaadjes heb ik geblockt, zodat ze niet te veel omkrullen. Ik hoop dat het bij het bruidspaar in de smaak is gevallen, ik heb er in ieder geval veel (haak) plezier aan gehad!
 
Onze vakantie hier zit er helaas al weer bijna op. Nog een paar daagjes in het  zomerse Nederland voordat we aan de terugreis beginnen. Check voor meer vakantiefotootjes, haakprojecten en selfies mijn Instagram via Maaikesucre. 

2 opmerkingen:

 1. Prachtig én lief! Super!!!

  Lieve groetjes,
  Saskia :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hello, Happy Easter!!!I love your crochet, it is beauty, I love this colors, I follow your blog, I have a blog about crochet with free patterns and free crochet diagrams, visit me , hugs from Brazil.
  Visite meu blog - Tita Carré - Crochet

  BeantwoordenVerwijderen