vrijdag 25 april 2014

Op pad met papieren

Papieren, documenten, legalisaties en stempels; iedereen met een buitenlandse partner weet dat je het niet kunt ontlopen. Ook bij ons is het weer de tijd van het jaar; aangezien ik helaas niet mijn eigen man naar mijn eigen woonplaats in mijn geboorteland mag meenemen zonder eerst een héle riedel papierwerk in te leveren, moeten we voor iedere reis naar Nederland een apart tripje maken naar La Paz. Deze keer nog wat ingewikkelder dan voorheen omdat Nederland het niet de moeite vond om de ambassade in Bolivia aan te houden en sinds vorig jaar de deuren heeft gesloten. 'Gelukkig' kunnen we bij de Spanjaarden terecht, maar om dat nou een positieve ontwikkeling te noemen..?

Aangezien we een keer in de zoveel tijd met allerlei papierwerk worden geconfronteerd worden (visum voor mij, visum voor hem, huwelijk, legalisatie enz..) proberen we onze tripjes altijd te combineren met iets leuks. En dus plakten we er deze keer het paasweekend aan vast en hadden toch een gezellig en relaxed weekend:


We bezochten een voetbalwedstrijd, een ´klassieker´, samen met nog 45000 supporters.

We aten bij de Japanner (wat ons betreft de enige echt goede in het land) Je moet er van houden, maar wij smullen met stokjes!


We werden overvallen door de regen, in La Paz verandert het weer van het ene op het andere moment.


Ik kocht een jurk en nieuwe schoenen voor een aantal bruiloften de komende tijd en we gingen naar de 3d bios voor wat mij betreft een van de leukste en vrolijkste animatiefilms: Río 2!


Ik zag mooi handwerk voorbij komen, check de omslagdoek van deze cholita:


Natúùrlijk nam ik ook een klein haakwerkje mee, onderdeel van een groter project. Wat het wordt, hou ik nog even verborgen!


Dit weekend is het hier druk met feestjes: natuurlijk onze eerste Koningsdag, een tweedaagse bruiloft en een verjaardag. Goed weekend!

4 opmerkingen:

 1. Wat moeten jullie er veel voor doen om even naar Nederland te komen. Lastig dat Nederland op ambassades bezuinigd. Hier sta je er minder bij stil wat dat voor Nederlanders in het buitenland betekent.
  Zo te zien hebben jullie er een fijn weekend van gemaakt.

  Door de drukte kan het je misschien ontgaan. Daarom ook hier even een berichtje: jij bent een van de winnaars van een Clover Amour Haaknaald. Om je de prijs toe te kunnen sturen heb ik jouw adres nodig. Wil je me jouw adresgegevens mailen?

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga je volgen via bloglovin want you Boliviaanse avontuur daar spreekt me wel aan ;-).leuk je olifantjes die je haakt!

  groetjes
  Angeline
  www.mijneigenplekkie.tk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje, wat vervelend dat je iedere keer weer zo'n moeite moet doen om naar Nederland te kunnen. Je hebt gelijk dat je er dan maar meteen een dagje uit van maakt.

  BeantwoordenVerwijderen