maandag 28 april 2014

Blije ontvangers


Wat een leuke berichtjes kreeg ik de afgelopen tijd! Als eerste mocht ík iets ontvangen, namelijk twee Clover Amour haaknaalden. Ik kreeg een berichtje van Margaret van Amber´s Creaties dat ik die gewonnen had met een give-away op haar blog. Wat een verrassing! Ik kan niet wachten de haaknaalden uit te proberen. 

Vervolgens kreeg ik deze vrolijke foto van een blije ontvanger van één van mijn olifantjes.


En herken je dit babydekentje nog? Ook die wordt goed gebruikt.


Zó leuk om te weten dat mijn haaksels in de smaak vallen. 
Een goed excuus om nog héél veel te maken!

vrijdag 25 april 2014

Op pad met papieren

Papieren, documenten, legalisaties en stempels; iedereen met een buitenlandse partner weet dat je het niet kunt ontlopen. Ook bij ons is het weer de tijd van het jaar; aangezien ik helaas niet mijn eigen man naar mijn eigen woonplaats in mijn geboorteland mag meenemen zonder eerst een héle riedel papierwerk in te leveren, moeten we voor iedere reis naar Nederland een apart tripje maken naar La Paz. Deze keer nog wat ingewikkelder dan voorheen omdat Nederland het niet de moeite vond om de ambassade in Bolivia aan te houden en sinds vorig jaar de deuren heeft gesloten. 'Gelukkig' kunnen we bij de Spanjaarden terecht, maar om dat nou een positieve ontwikkeling te noemen..?

Aangezien we een keer in de zoveel tijd met allerlei papierwerk worden geconfronteerd worden (visum voor mij, visum voor hem, huwelijk, legalisatie enz..) proberen we onze tripjes altijd te combineren met iets leuks. En dus plakten we er deze keer het paasweekend aan vast en hadden toch een gezellig en relaxed weekend:


We bezochten een voetbalwedstrijd, een ´klassieker´, samen met nog 45000 supporters.

We aten bij de Japanner (wat ons betreft de enige echt goede in het land) Je moet er van houden, maar wij smullen met stokjes!


We werden overvallen door de regen, in La Paz verandert het weer van het ene op het andere moment.


Ik kocht een jurk en nieuwe schoenen voor een aantal bruiloften de komende tijd en we gingen naar de 3d bios voor wat mij betreft een van de leukste en vrolijkste animatiefilms: Río 2!


Ik zag mooi handwerk voorbij komen, check de omslagdoek van deze cholita:


Natúùrlijk nam ik ook een klein haakwerkje mee, onderdeel van een groter project. Wat het wordt, hou ik nog even verborgen!


Dit weekend is het hier druk met feestjes: natuurlijk onze eerste Koningsdag, een tweedaagse bruiloft en een verjaardag. Goed weekend!

zaterdag 5 april 2014

Zonnig weekend!


Deze week had ik het idee dat ik alleen maar binnen heb gezeten. En dus vandaag zaterdag.... hop! Naar buiten! Een van de voordeeltjes van het niet in Nederland wonen is dat ik een grotere kans heb op een zonnige dag en een prachtige uitzichtplek zoals deze. En dat wrijf ik er bij deze even in (hehe :-)


Een koffietje en een sandwich in de zon en een muziekje erbij...
Je hoort me niet klagen.


Fijn weekend!

dinsdag 1 april 2014

Beestenboel

Deze gezellige olifantjes zijn er de reden van dat ik gigantisch achter loop met mijn CALdeken.
Ze zijn zó populair op mijn werkplek dat iedereen er wel eentje (of meerderen) wil hebben.

Ach, daar maak ik geen probleem van. Als ik mensen er blij mee kan maken haak lekker door aan mijn olifantjes.... Je kunt aan mijn poserende kat zien dat ze een flink formaat hebben!



Het zijn niet alleen maar pootjes, oren en staarten van olifanten die rondslingeren door huis. Voor de afwisseling maakte ik deze leuke hondjes van Stip en Haak, uiltjes en een vlinder. Ik had van voorgaande projecten het idee dat amigurumi niet zoveel voor me was, maar stiekem vond ik het leuker dan ik dacht. En het resultaat is er naar!

Zou ik nu even tijd hebben voor mijn deken....?