maandag 27 mei 2013

One a Day - 1



Mijn eerste update over One a Day! Ik ging aan de slag met het haken van hexagons. Het resultaat na de eerste paar dagen zijn negen aan elkaar gehaakte zeshoeken en één halve. Die halve heb ik alvast uitgeprobeerd om te checken of dat lukte. Het was wat gepuzzel met het (Engelse) patroontje, maar met de foto´s erbij is het toch goed gelukt. Ik wil namelijk wel een mooie rechthoekige deken!

My first update about One a Day! So, I started to crochet hexagons. The result after the first couple of days are nine hexagons and a half one. I tried to figure out the half one to see if I am able to make one, because ofcourse I want a nice rectangular blanket!


Ik maak de zeshoeken met willekleurige kleuren, maar ze krijgen allemaal een witte rand. Na het maken van de eerste rij vraag ik me alleen af: wat doe ik met de bovenste rand? Het valt me op dat er een soort ´inhammetjes´ zitten, ruimte aan de bovenkant van de zeshoeken die te klein is om een halve hexagon aan te haken. Wat kan ik hier maken zodat het toch recht wordt?

I am making the hexagons with arbitrary colours, but all with a white border. But after making the first row I am wondering; what do I do with the upper border? There is some space in between the hexagons on the upper side which is not enough for the half hexagons. What can I figure out to make it a straight line?


Het halfje

Dit weekend waren feestdagen hier in Sucre, 204 jaar onafhankelijkheid van de Spanjaarden werd gevierd. En dus gingen we even kijken naar de optochten waarin veel mensen (verplicht) mee lopen.

This weekend was a local holiday, because the Bolivian celebrate 204 years of independence from the Spanish. We went to see the parade, a lot of people marched (obligated though).



Het valt me de laatste tijd steeds meer op wat voor mooie randen de vrouwen aan hun draagdoeken haken. Ik heb eindelijk een goed fotootje kunnen maken, ik hoop echt meer te kunnen laten zien!

Lately I notice what gorgeous crochet borders the ladies here have on their cloth. I finally managed to make a picture, I really hope to show more!


vrijdag 24 mei 2013

One a day


Ik ben al een tijdje op zoek naar een groter haakproject, maar wat? Geen zin om aan iets te beginnen en het dan niet af te maken. En er is zo veel, wat te kiezen?

I was looking for a bigger crochet project, but what? I don´t feel like starting something and not be able to finish. What to choose?


Hexagons, dat lijkt me wel wat. Ik zie zoveel mooie resultaten voorbij komen met zeshoeken, zou ik dat ook kunnen? Ik maakte een paar proefjes en ging eerst de mis in, want ik kreeg twaalf hoeken! Maar met behulp van de haak helpdesk op Facebook kwam ik achter mijn fout en maakte ik de laatste rand overnieuw. Tussen alle mooie haakblogs kwam ik precies tegen waar ik naar op zoek was: een mee haak project, One a Day. Eentje per dag, je mag zelf kiezen waarvan je er eentje maakt.

Hexagons, that seems like an idea. I love the results I see with hexagons, would I be able to do that? I did an experiment which didn´t came out very well, because I got twelf corners instead of six! But I was able to fix it. And between all the creative crochet blogs I found exactly what I was looking for, a crochet along: One a Day.


Eerst ging ik de mist in en hadden mijn hexagons meer dan zes hoeken. The wrong way!

En dus ga ik hexagons haken, eentje per dag. Wat het precies wordt, dat zie ik wel. Het is de bedoeling om iedere dinsdag te updaten. Wie doet er mee?

So, I will be making hexagons. What it exactly is going to be, I am not sure about but I will see in the process. Every tuesday I will make an update. Who is joining?


Zo hoort het! This is how it is supposed to be.

donderdag 23 mei 2013

In de wolken - In the clouds

Even woonde ik echt in de wolken, zo mistig was het! We gaan hier richting winter en dus zit er af en toe een flink koude en mistige ochtend tussen. En de wolken hangen dan echt bijna tot op de grond, zoals op deze foto te zien is.

I really lived in the cloudes for a while. We are heading towards the winter and now and then we have such a misty and cold morning!


Toen ik op mijn werk aan kwam, wachtte me een mooie verrassing: een van de bomen staat in bloei! We hebben binnen in het restaurant twee bomen staan. Maar die zijn vrij lastig te onderhouden, omdat ze nooit regen krijgen en geen natuurlijk zonlicht. Ze zitten vol met beestjes maar die regenen er nooit eens goed uit. We hebben een chemisch goedje om te spuiten, maar de bovenste blaadjes kunnen we niet bij. En nu zitten er prachtige bloemen in en ik spotte ook nog heel veel knoppen! Dat zou toch moeten betekenen dat het goed gaat met de bomen.


When I arrived at work there was a nice suprise: the trees are blossoming! Inside in the restaurant we have two trees but they are hard to maintain because the are inside and don´t receive rain or natural light. Now they are blossoming, so I guess that is a sign the trees are doing well!




Verder voegde ik me ook bij de uilenclub en haakte ik twee uiltjes. Hiervoor gebruikt ik het leuke en makkelijke patroontje van Bunny Mummy. Mijn eerste patroontje in het Engels, maar het ging prima door de duidelijke beschrijving. Het uiltje kwam er wat kleiner uit dan ik dacht, dus maakte ik nog een grotere door er twee rondjes stokjes extra bij te haken. Maar eigenlijk vind ik die kleine toch het leukst :-)

Now I also can join the owlclub, because I made my first owls in crochet! I made them with this tutorial from Bunny Mummy, which is very easy due to all the pictures. The owl came out smaller then I thought, so I made a bigger one just by crocheting two rounds extra. But to be honest, I like the smaller one more :-)






Ik had zin in een groter haakproject, maar wat? Ik heb iets gevonden, daarover later meer!

I really wanted to start a bigger crochet project, but what? I found something, later more!

zondag 19 mei 2013

Pluk en Pien

Pluk hing daar maar een beetje alleen het keukenkastje op te fleuren. Dus haakte ik Pien erbij en een beetje bos.



En kijk nou wat voor geweldigs zag op de blog van Willewopsie: een gehaakt bruidsboeket. Wat prachtig! Het is dat ik zelf echt heel erg van echte bloemen houd, maar dit is zó kunstig gemaakt. Anders zag ik mezelf in september nog wel met een gehaakt boeketje naar het altaar lopen. Misschien kan ik een paar bloemen uit mijn boeket na-haken als herinnering?



Ik zag dat ik nu een klein groepje volgsters heb, welkom! Super dat jullie me willen volgen. De afgelopen dagen lag het internet plat, er was simelweg geen signaal van onze provider. Door de week sta ik nu vroeg op (om zes uur) om mijn internetdingen te doen nog voordat ik ga werken. ´s Middags lijkt het drukker op het net en dan is de snelheid erg laag, waardoor ik niks gedaan krijg en vervolgens gefrusteerd raak.  Dat soort kleine dingen, zoals een vlotte internetverbinding, zijn hier soms net wat bewerkelijker. Maar ach, minder internet is meer tijd om te haken!

woensdag 15 mei 2013

Pluk het Piepkuiken


Gisteravond zat ik lekker op de bank mijn favoriete komedie te kijken: The Big Bang Theory. En wat zag ik daar op de achtergrond? Een grote granny square deken!




Het is altijd lachen met Sheldon en Amy Farrah Fowler. Wie zou deze mysterieuze deken in elkaar gehaakt hebben?

Ik hield het zelf bij een kleiner project. Op verschillende blogs zag ik ze al voorbij komen, dus ik kon het niet laten ook zo´n vogeltje te haken. Mijn eerste opgevulde haaksel en volgens mij goed gelukt! Wel een beetje groot (dik) maar he, dat maakt het resultaat er niet minder om. Eigenlijk vind ik dat een klein plukje haar op zijn kopje nog ontbreekt.




Daarom doop ik hem bij deze Pluk het Piepkuiken!
Het patroontje vond ik bij Dol op Wol

zondag 12 mei 2013

Birthday girl

Dit weekend was ik jarig. En dus...

maakte ik heerlijke mojito´s bij mij thuis, volgens Cubaans recept.

Zo mooi als op dit plaatje waren ze niet, lekker zeker wél!



Kreeg ik nog wat lekkers voor mijn drankkast cadeau,


at ik een klein taartje met passievrucht smaak, hmmmm 



kreeg ik een zelfgemaakte kaart van mijn personeel en allerlei lieve kleinigheidjes,


kocht ik deze prachtige bos rozen voor mezelf, ging ik lekker uit eten met vriendlief waarna we uiteindelijk aan de bar van onze stamkroeg belandden waar ik heerlijke roseetjes kreeg toegeschoven.

Ook haakte ik natuurlijk nog iets kleins



namelijk dit vrolijke bloemetje en haakte ik het potje om. Tot hilariteit van mijn verjaardagsgasten, die nu allemaal een gehaakte bloem cadeau willen! Het patroon vond ik hier. Ik heb de gezichtjes weggelaten en in plaats daarvan een extra rand bloemblaadjes gemaakt.

Ik gaf mezelf twee manden cadeau om mijn wolvoorraad eindelijk te ordenen en natuurlijk kon ik het niet laten wat extra bolletjes mee te nemen.

Ook besloot ik tot een nieuw project, aangezien er nog een paar kussens zijn die wel wat kleur kunnen gebruiken! Het haken van een kussenhoes blijkt voor mij het ideale project omdat het niet zo groot is als een deken, maar je wel lekker door kunt haken. Ook is het een mooie manier om nieuwe dingen uit te proberen, zoals in dit geval de ripple stitch.


Nu een drukke week voor de boeg, mijn collega is de komende maand heerlijk op vakantie naar de bestemming aller vakantiebestemmingen: Nederland! Ik hoop dat ze een maandje gaat relaxen en genieten omringd door vrienden en familie en natuurlijk dat ze een zakje drop voor me meeneemt :-)

Goede week!

woensdag 8 mei 2013

Losse draadjes

Mijn kussenhoes was af. Ik had een vrij weekend voor de boeg, vriend was out of town,  ik had veel haaktijd en net nieuwe wolletjes gekocht. Maar niks lukte!

Ik probeerde dit patroon om te kijken of het iets is voor een volgend kussen, maar het was niet naar mijn zin. Net als dit leuke patroon voor de Somalia granny square niet helemaal lukte en ook mijn eerste poging om konijntje Pluis te haken ging niet zoals ik dat wilde.

Na al die mislukte werkjes wilde ik echt iets afmaken! Er slingerden allerlei kleine haakwerkjes door mijn huis, zoals de bloemen van Valerie en dus besloot ik eerst orde op zaken te stellen en dan nog eens na te denken over wat en hoe verder.


Ik verzamelde de bloemen van de Flower Power en haakte er een slinger van.

Vervolgens de bloemetjes van Ellebel, ook die hebben nu een plekje.

Toen bedacht ik me dat ik deze halve granny square deken nog had rondslingeren.


Mijn eerste haakwerk met een totaal willekeurige kleurencombinatie. Van de ene op de andere dag raakte ik de kleuren helemaal beu en had ik geen zin meer om verder te gaan. Vandaag keek ik met andere ogen, wat zal ik met al die gehaakte grannys doen? I know! Kussenhoesjes.

Ik haalde het dekentje weer uit elkaar zodat ik vier keer negen grannys overhield.





     Vervolgens haakte ik om ieder vierkant twee randjes stokjes





    om ze daarna weer aan elkaar te haken.






Langzamerhand laat ik mijn haaksporen na in huis. Maar nu ben ik echt klaar, dus moet ik wel aan iets nieuws beginnen. En die poes? Die blijkt net zo´n haakliefhebster als ik!

zaterdag 4 mei 2013

Na Oranje


Na wat last-minute Koning(inne)dag haaksels,


waarbij ook ons huisvriendje niet vergeten werd,

en het bakken van héél veel appelflappen (negentig!)


ben ik weer terug bij mijn haakproject, de kussenhoes. En vol trots presenteer ik het resultaat, tadaaaa:





Eén kant is samengesteld uit kleinere granny squares en voor de andere kant heb ik een grote square gehaakt. Mijn plan was om nog een randje erom heen te maken, maar eigenlijk vond ik het kussen zo hartstikke af!


De kant met de grote granny square had ik bedacht als achterkant, maar stiekem vind ik die kant mooier. Ik ben heel blij met het resultaat en de kleuren. En nu.... wil ik méér! Ik heb de kleurtjes al in huis voor een volgend exemplaar en ik heb een paar andere motiefjes voor granny squares geprobeerd, maar ik ben er nog niet uit.

Nu eerst weekend!